Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Medicul dentist pediatru

Stomatologia pediatrica este ramura stomatologiei care se ocupa de dintii tinerilor. Medicul dentist pediatru are competenta necesara de a intampina nevoia de tratament a copiilor si adolescentilor inclusiv celor cu nevoi speciale.
Preventia cariei dentare.

Pentru formarea cariei dentare avem nevoie de 4 elemente:

  1. un dinte
  2. bacterii intraorale
  3. zahar si carbohidrati
  4. timp.

Putem sa va indrumam pentru a mentine dintii puternici si sanatosi, cum sa impiedicam bacteriile sa formeze colonii periculoase, cum sa dezvoltam obiceiuri alimentare sanatoase si cum sa facem timpul sa lucreze in favoarea noastra.Vizita la dentist cat mai devreme poate evita formarea cariilor si necesitatea tratamentului.

Studiile au dovedit ca tinerii care au avut in copilarie o sanatate orala proasta au performante scazute la scoala, o viata sociala defectoasa si mai putina incredere in ei insisi .Copii care sufera de dureri dentare nu se pot concentra la scoala, au probleme cu alimentatia si somnul.

Importanta dintilor temporari (dintii de lapte)
Este foarte important ca dintii temporari sa ramana pe arcada pana la exofolierea lor fiziologica.
Dintii temporari
-Mentin o dieta corecta ajutand copilul a mestece corect.
-Sunt implicati in dezvoltarea vorbirii
-Ajuta dintii permanenti mentinand spatiul pentru acestia si impiedicand inghesuirea lor.

Copiii mici si sugarii.
Prima vizita ar trebui sa aibe loc la varsta de 6 luni- 1 an. O consultatie cat mai devreme poate detecta stadiile incipiente de carie dentara care pot fi foarte usor tratate.

La aceasta consultatie va mai oferim si:

  • Un program de preventie pentru acasa care cuprinde sfaturi pentru periaj,dieta si fluorizari.
  • O evaluare a riscului de carie
  • Informatii despre cariile de biberon care se datoreaza alaptarii incorecte sau folosirii necorespunzatoare a suzetei si biberonului.
  • Ultimele noutati despre obiceiurile vicioase (suptul degetului, buzei sau obrajilor)
  • Ce trebuie sa stiti pentru a preveni eventualele traumatisme ale dintilor si obrajilor.
  • Informatii despre cresterea si dezvoltarea corecta a copiilor.

Adolescentii
Adolescentii au nevoie de atentie speciala. Pentru ei aspectul fizic este foarte important.Dintii cariati si strambi ii pot face sa isi piarda increderea in sine.Adolescentii mananca mai des si alimentele nesanatoase sunt gasite mai des in dieta lor.Noi oferim o abordare plina de sensibilitate si grija atat in tratament cat si in indrumarea tinerilor catre un stil de viata sanatos.Rapundem intrebarilor legate de piercingurile din zona orala, influenta nociva a fumatului asupra sanatatii orale, molarii de minte si dintii lipsa.

Pacientii cu nevoi speciale
Pacientii cu grave probleme de sanatate pot prezenta cazuri dificil de tratat in majoritatea cabinetelor stomatologice.De aceea medicii clinicii noastre au pregatirea necesara de a le oferi cel mai bun tratament posibil.

Fara comentarii

Parerea ta este importanta

To Top