Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Vizitele periodice la dentist

Cat de des ar trebui sa mearga copilul la dentist?

Academia Americana de Stomatologie Pediatrica recomanda cel putin 2 vizite pe an. Unii copii au nevoie de mai multe vizite din cauza unui risc mai mare de carii,dezvoltare dentomaxilara defectuoasa sau igiena orala deficitara.

De ce trebuie vizitat medicul dentist de doua ori pe an daca cel mic nu a avut niciodata carii?

Vizitele regulate la dentist previn aparitia cariilor. Periajul profesional indeparteaza placa bacteriana care se aduna pe dinti, irita gingiile si cauzeaza carii. Fluorizarile remineralizeaza smaltul si intaresc dintii.Lectiile de igiena orala imbunatatesc tehnica de periaj si folosire a atei dentare, copilul avand astfel dinti si gingii mai sanatoase.

Caria nu este singurul motiv pentru a vizita medicul dentist.Acesta evalueaza evolutia starii de sanatate orala a copilului in timp. De exemplu poate indica realizarea de  fluorizari , sigilari sau schimba dieta copilului. Medicul poate preveni eventualele inghesuiri dentare ghidand dezvoltarea  maxilarelor si cresterea dintilor in pozitia corecta.

Cum decurge vizita?

Medicul dentist va analiza istoricul dentar si medical al copilului. Se va face o igienizare profesionala si o fluorizare.Medicul nu va vorbi doar cu dumneavoastra despre igiena orala ci si cu copilul, folosind expresii si imagini adecvate varstei acestuia.Astfel copilul isi va asuma si el responsabilitatea proprii sanatati orale.

Cum poate avea copilul meu o sanatate orala perfecta?

  • Urmariti si limitati numaru gustarilor intre mese.
  • Periati dintii de doua ori pe zi cu pasta de dinti cu Fluor
  • Folositi ata dentara o data pe zi
  • Sigilati maselutele imediat dupa eruptie
  • Vizitati medicul dentist pediatru cu regularitate.

Fara comentarii

Parerea ta este importanta

To Top